INNER HORIZONS – Fridvalszki Márk régi és új munkái, vázlatai, könyvei és zenéi

csütörtök, 2014. április 10., 18.00-22.00
Igor Metropol Studió (Budapest 1116, Sztregova u. 1. 4. em)

Márk Fridvalszki, (Series) "Purple Haze Variations" (Xerox, Watercolor, Typewriter on Paper, din A4) 2013

Márk Fridvalszki, (Series) „Purple Haze Variations” (Xerox, Watercolor, Typewriter on Paper, din A4) 2013

Fridvalszki Márk, 2011 óta Berlinben élő képzőművész idén áprilisban az Igor Metropol műtermében készül fel budapesti kiállításaira. Egyéni kiállításán a Laborban egy atmoszférikus installációt, a “Technologie und das Unheimliche” (A technológia és a kísérteties) című konceptfüzetet a Higgs Fieldben mutatja be. Továbbá látható lesz munkája a Higgs Field április végén nyíló csoportos kiállításán. Ezzel párhuzamosan a Berlinben elkezdett, „jam session-szerű” installációs projekt, a “Raum Evolution” (Térevolúció) egy újabb állomását valósítja meg többedmagával Budapesten.

Fridvalszki Márk (*1981, Budapest) a Bécsi Képzőművészeti Akadémia grafika/festő szakán diplomázott 2011-ben, ezt követően Berlinbe költözött. Aktuális művei az “endizmus” fogalmát, a „korszak vége” lelkiállapotát járják körül és jelenítik meg vizuálisan: print, kollázs, installáció és egyéb médiumok felhasználásával. Gondolkodásmódjára többek között a techno kultúra, a sampling gyakorlata, kortárs elméletek, mint az antropocén fogalma vannak hatással, illetve a szkepticizmus azon formája, ami az objektív valóságot annak reményében kérdőjelezi meg, hogy azt egy egyénileg megalkotottal helyetesítse.

A műterem-esemény során Fridvalszki korábbi és legújabb grafikai művei lesznek láthatóak. A Wunderkammer esztétikáját követve a műtárgyak mellett műveinek inspirációs forrásául szolgáló különböző tárgyak, vázlatok, fénymásolatok, printek, objektek és könyvek is megtekinthetőek lesznek a műteremben Mivel a zene meghatározó szerepet játszik Fridvalszki munkája során, kedvenc jazz, ambient és pszichedelikus elektronikus darabjait is megosztja a látogatókkal.

Gyertek el egy italra vagy beszélgetni, hogy bepillantást nyerjetek Fridvalszki Márk gondolkodásának rejtett zugaiba.

Portfolió: http://markfridvalszki.com