Kiállítás / Kerekasztal / Koncert az ART Optimists (Mikolajiv, Ukrajna), Center for Urban Culture (Lviv, Ukrajna), Truc spherique (Zsolna, Szlovákia) és az Igor Metropol (Budapest, Magyarország) együttműködésében.

Szeptember 26. Szombat
Megnyitó: 14:00
Konferencia és kerekasztal-beszélgetés: 16:30
Koncert: 19:00
Kötetlen beszélgetés, italozás a művészekkel, szervezőkkel és a résztvevőkkel este 10 óráig.
Helyszín: Igor Metropol Studió, Bp 1116, Sztregova utca 1. / 4. emelet

Szeretettel várunk miden érdeklődőt a Survival Kit for Virtual Reality (Túlélőcsomag a virtuális valósághoz) című projekt záróeseményére, amely négy nemzetközi szervezet együttműködésében jött lére. A projekt a műszaki tudományok által felvetett kérdéseket, problémákat és lehetőségeket a művészi érdeklődés által vezérelt, kísérletező workshopok során járta körül. Művészeket és művészhallgatókat, informatikusokat és játékfejlesztőket hívtunk meg, hogy vegyenek részt, alkossanak és működjenek együtt különböző technológiák segítségével (Oculus Rift DK 2, Google Cardboard, 3D-s videógyártás GoPro kamerákkal, kibernetika, bioszenzorok, robotika). Három workshop valósult meg: a Survival Kit for Virtual Reality (Mikolajiv, Ukrajna), a Cyber Pills for Your Mental Health (Kibergyógyszer a mentális egészséghez; Lviv, Ukrajna) és a Kolektiv / Live coding with biometrics (Kolektiv / Élő programozás biometrikával; Zsolna, Szlovákia). Célunk, hogy ezeknek az eseményeknek a tapasztalataiból, eredményeiből építkezve valamint a meghívott vendégek szakmai ismereteiből merítve a művészeti és technológiai oktatás metodológiáit és későbbi workshopok gyakorlatait fejlesszük tovább.

A záróesemény alkalmával lehetőség nyílik prototípusosaink kipróbálására, de megismerheted céljainkat, elképzeléseinket, terveinket és a projekt alakulását is. Végül, de nem utolsó sorban örülünk minden kérdésnek és véleménynek, amely az újabb technológiákról szóló kötetlen kerekasztal-beszélgetést gazdagítja.

A projekt a TANDEM exchange program keretén belül valósult meg.