Együttműködés az ART Optimists, (Mykolajiv, Ukraina), Center for Urban Culture (Lviv, Ukraina), Truc spherique (Zilina, Slovákia) és az Igor Metropol non-profit kulturális egyesületek között.

surviveinvr

A virtuális valóság megállíthatatlanul érkezik ahogy a technológia fejlődik. Hogyan fogunk élni, illetve túlélni ebben a többrétegű valóságban?

A projekt művészekhez, művészeti hallgatókhoz, IT specialistákhoz és játékfejlesztőkhöz intézett felhívást, hogy vegyenek részt workshopokban, ahol egy „túlélő készlet” elemeit fejlesztik illetve készítik el. Az egyes workshopoknak meghatározott tematikájuk és felszerelésük van: játék, robotika és re-engineering. A ”készlet” célja, nem csak az alkotás és együttműködés, hanem az előre gondolkodás is. Mit változtathatunk meg a technológia használatával? Mit tanulhatunk? Hogyan adhatunk megoldásokat olyan kérdésekre, amelyek még nem merültek fel?

Program

Május 1-3, 2015: Workshop Mykolajivben

A résztvevők olyan virtuális valóság fejlesztési technológiákhoz volt hozzáférésük, mint az Oculus Rift DK 2, Google Cardboard és 3D videó készítéshez GoPro kamera. Ezek által lehetőségük volt, hogy elkészítsék saját protótípusaikat műveszeti és technológiai workshop vezetők segítségével.

Workshop vezetők:  Harsányi Réka (Budapest), Dmitry Martynov (Mykolajiv)

Május 1-3, 2015: Workshop Lvivben

Június 13-14, Beszámolók Mykolajivben

A workshop résztvevői bemutatják protótípusaikat nyílvánosság előtt

Augusztus, 2015: Workshop Zilinában

September, Budapest: Kiállítás és konferencia

Pop-up kiállítás és konferencia a mykolajivi, lvivi és zilinai workshopokról és eredményeikről.

 

Kövesse a folyamatot és a workshopok eredményeit a survivevr.com-on!

 

Projekt kordinátorok: Bada Emőke (Igor Metropol, Budapest), Evgenia Dulko  (ART Optimists Mykolajiv), Andrii Linik Center for Urban Culture (Lviv, Ukraina) és Katarína Gatialová Truc spherique (Zilina, Slovákia)

A projekt a TANDEM Ukraine “Dialogue for Change” című csereprogramnak a része. TANDEM egy oylan csereprogram ami kultúrális szervezeteknek asszisztál hosszú távú, nemzetközi szakmai kapcsolatok építésében. A program tudás fejlesztést támogat kultúrális managereknek és szervezeteiknek és kapcsolatépítési lehetőségeket ad Európán belüli és Európán túli projekt partnerekkel. 2011 óta, TANDEM több mint 200 független kultúrális szervezetet hozott egymással kapcsolatba, és több mint 150 kultúrális menedzsernek támogatta szakmai fejlődését, akik 80nál több különböző városból jöttek, több mint 25 országból Európa szerte.

A projektet a következő szervezetek támogatják: MitOst e.V.Federal Foreign OfficeEuropean Cultural FoundationRobert Bosch Foundation.