2015. június 15., hétfő., 18 – 22h, @Igor Metropol Studio

Szeretettel várunk mindenkit rezidens alkotónk, Penelope Taylor (Sommerville, Massachusetts) nyitott műterem-látogatására, ahol az éppen folyó munkájába enged bepillantást.

A Home Nature Museum: Budapest egy városi és természeti megfigyelésből és gyűjtésből összeálló bemutatás, melynek alkotója és kurátora egyaránt Taylor. A folytathatónak tervezett projekt Vinson Brown 1954-ben írt kézikönyvén, a How to Make a Home Nature Museum-on, alapul, amely a természet felfedezésére bátorít, illetve arra, hogy a világról és annak életéről szellemes bemutatásokon és történeteken keresztül gondolkozzunk. A gyűjtés digitális lehetőségeinek hála egyetlen helyi növény vagy állat sem sérült meg a Home Nature Museum: Budapest készítése közben.

Hozd magaddal a játékos arcodat: lehetőség nyílik a Why the long face? című, Taylor által kitalált arckitalálósdi játék kipróbálására. A játék az emberek szerepére kérdez rá az természetről és az állatokról alkotott tudás létrehozásában. Teszi mindezt preparált állatok merev mimikájának aktiválásával, miközben az emberi utánzás igyekezete lelepleződik, és derültséget hoz a játékba. A Budapesten gyűjtött arcokból készült pakli az eseményen debütál.

Művészként, kurátorként és oktatóként Penelope Taylor (1984) a természeti világot, gyűjteményeket, a játékosságot és a bemutatás lehetőségeit kutatja. A Brandeis University Cultural Production MA diplomájával rendelkezik, továbbá a Bates College Anthropoly BA képzésén vett részt. Taylor 2015-ben a Somerville Arts Council ösztöndíjasa, valamint vezető kurátor a Boston HarborArts intézményében. Korábban az Institute of Contemporary Art, Boston és a Rose Art Museum munkatársa volt. A következő szemesztertől pedig külsős oktatóként tanít a Northeastern University Art+Design intézetében.