Not Quite California Wonder / Nem Egészen Kaliforniai Csoda
Igor Metropol Studio
Budapest 1116, Sztregova utca 1. 4. emelet
2021. április 10-11., 12 és 18 óra között
Regisztráció: itt

Látogasd meg a Fuzzy kollektíva, Gedeon Tekla and Sebastian Gschanes üvegház-installációját, melynek címe Nem Egészen Kaliforniai Csoda. Az installáció a folyamatos átalakulásban lévő kaliforniai paprika (Capsicum annum) divathullámaira és a biológiai sokféleség hiányára irányítja figyelmünket, és a paprika-gyümölcs tanulmányozásán keresztül kezdeményez vitát ezekről a témákról. A Fuzzy kutatásának fókuszában a paprikatermesztés alternatív módjai, a paprika gondozása és a termelést lehetővé tevő infrastruktúrára irányuló gondoskodás áll.

Nem Egészen Kaliforniai Csoda részese Fuzzy kollektíva paprika kutatásának, mely az Igor Metropol studio residency program során készült. Az elmúlt hónapokban a paprikát növényként, ételként, iparágként és politikai szimbólumként is vizsgálták. Szorosan együttműködtek agrármérnökökkel, botanikusokkal és gazdálkodókkal annak érdekében, hogy közösen tárják fel a kortárs mezőgazdaság tereinek alternatíváit és észlelési módjait.

A kutatást bemutató installációt a budapesti műtermükben építettük fel az Igor metroipolban, melyet egy hétvégére most megnyitunk számotokra. Mivel szeretnénk biztonságos környezetet teremteni és betartani a járványügyi szabályozásokat, limitáljuk a látogatók számát, az eseményt regisztrációhoz kötöttük. A következő linken keresztöl tudsz ingyenesen időpontot foglalni: https://www.eventbrite.co.uk/…/not-quite-california…

Az esemény az OFF-Biennále Budapest 2021 keretén belül megvalósuló MENÜ imaginaire című kiállítás előzetes programja. A Fuzzy Gedeon Tekla és Sebastian Gschanes együttműködésén alapuló nemzetközi multidiszciplináris design praxis. Munkáik a környezet és a technológia kapcsolatát vizsgálják terek, tárgyak és események tervezésén keresztül.