Idén ősszel újra indult az Igor Metropol Stúdió rezidencia program. Külföldről és Magyarországról is művészeket hívtunk meg a műterembe, hogy itt valósítsák meg és mutassák be először egy régóta tervezett új művüket. Novembertől három hónapig a Studio Fuzzy, egy londoni duó használja majd a műtermet arra, hogy egy kutatás és részvétel alapú művészeti projektet hozzanak létre itt Not Quite California Wonder címen. Ha érdekel a rezidencia program, itt találsz róla további információt. És most ismerjétek meg a Studio Fuzzyt, Gedeon Teklát és Sebastian Gschanest.

Rezidens az Igor Metropol Stúdióban: 2020. november – 2021. január

Tervezett események időpontja: később pontosítjuk még

Tevezett projekt bemutatása: NOT QUITE CALIFORNIA WONDER

Not Quite California Wonder egy élmény és részvétel alapú tanulmány, mely a design és a tudomány metszetén helyezkedik el. A projektet az élelmiszer termelés globális bizonytalansága ösztönözte. Tekla és Sebastian a paprika gyümölcsének elemzésén keresztül vitat meg környezeti és kulturális kihívásokat.

A tanulmány során gyűjtött és írt történetek egy ötfogásos vacsora formájában lesznek bemutatva.  A vendégek szakértők és paprika kedvelők lesznek. Filmvetítés és kerekasztal beszélés fogja feltárni azokat környezeti konfliktusokat és társadalmi értékeket, amelyek a magyar paprika termelést övezik.

Not Quite California Wonder is részt vesz a 2020 Budapest Design Week programján:
2020. október 10.
Kisdiofa Közösségi Kert

A workshop egy kísérleti laboratórium, ahol az érdeklődök a paprika eredete történetével és a jelen konfliktusaival ismerkedhetnek meg egy szubjektív archiváló folyamat során. Jelentkezni itt lehet.

Bio:
Gedeon Tekla (HU), Sebastian Gschanes (AT) aka Fuzzy.
Fuzzy egy nemzetközi designer és kutató praxis. Munkáik a környezet és a technológia kapcsolatát vizsgálják terek, tárgyak és események tervezésén keresztül. Spekulatív design módszertanán keresztül kihívások elé állítják a botanikus és indusztriális intézmények ökológiai és társadalmi szerepét. Projektjeik digitális műalkotások, animációs filmek, virtuális tájak, előadások, térbeli installációk, kísérleti kertek és események tervezésén alapulnak. 

További info:
Instagram: @studio.fuzzy
Website: www.fuzzy.earth